Ankara’da 3 milyon liralık 3 ton kaçak tütün ele geçirildi

Ankara'da Gümrük Muhafaza ekiplerince, kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonda toplam 3 milyon lira değerinde 3 ton 20 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.
Onur Çetinkaya
|
19 Ekim 2022, Çarşamba - 15:23
Ankara’da 3 milyon liralık 3 ton kaçak tütün ele geçirildi

Ankara'da Ticaret Bakanlığına bağlı Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü kaçakçılara göz açtırmadı.

İstihbaratı değerlendiren ekipler, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen istihbarat faaliyetleri neticesinde bir depoda bandrolsüz ve sahte bandrollü tütünlerin depolandığı ve buradan sevkiyat yapılacağı bilgisi alan ekipler, söz konusu adresi yakın takibe aldı.

3 ton kaçak tütün ele geçirildi

Söz konusu adres ve çevresinde araştırma yapan ekipler bütün bilgi ve belgeleri toparlayarak operasyon için harekete geçti. Depoya baskın düzenleyen Gümrük Muhafaza ekiplerince satışa hazır halde 126 çuval ve pakette 2 bin 820 kilogram bandrolsüz tütün ile 200 pakette 200 kilogram sahte bandrollü tütün olmak üzere toplamda 3 ton 20 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen başarılı operasyonla kaçak sigara üreticilerine büyük darbe vurulurken, kaçak tütünlere el konuldu. Kaçak tütünlerin piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu tespit edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1857776/ankarada-3-milyon-liralik-3-ton-kacak-tutun-ele-gecirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.