Su içmenin vücuda 10 faydası

İnsan vücudunun elbette suya ihtiyacı var. Peki ihtiyacı karşılamanın ötesinde ne yararı var? İşte madde madde suyun insan vücuduna yararları...
Editör
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 18:12
Su içmenin vücuda 10 faydası

İnsan vücudunun yüzde 55 ile yüzde 75'i sudan oluşur. Bebeklikte yüzde 75 olan su oranı, yaş ilerledikçe yüzde 55'e kadar düşer.

Yapılan araştırmalara göre su içmenin; kilo vermekten baş ağrısına, ruh sağlığımızdan böbrek taşına kadar birçok faydası var.

Su, vücudumuzdaki besin maddelerini hücrelere taşır ve hücrelerdeki atıkları alır. Vücut ısısını dengeler, kan dolaşımını sağlar, eklemleri ve iç organları kayganlaştırır ve kalp damar fonksiyonlarını korur.

Düzenli su içmenin vücudumuza 10 pozitif etkisi...

1. Organların düzenli çalışmasını sağlar

Su, bütün organların ve dokuların çalışması için gerek olan kan dolaşımına gerekli zemini hazırlar. Vücudumuzdaki bütün sistemlerin düzenli çalışması yeterli su tüketimine bağlıdır.

2. Baş ağrılarını azaltır

Başınızın ağrıdığı günlerde yeterli miktarda su tükettiğinize emin misiniz? Araştırmalara göre, baş ağrısının sebeplerinden biri de vücudun susuz kalması.

Yeterli su tüketilmemesi, migreni tetikleyebilir.

3. Saçlara iyi gelir

Yeteri kadar su içmemek saç kuruluğuna, kırılmalara, kepeklenmeye ve dökülmeye neden olur. Su saçları sadece nemlendirmez aynı zamanda vücudu temizler ve daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

4. Beyin için önemlidir

Unutkanlığın merkezi beyin olduğu için yeteri kadar su tükettiğimizden emin olmalıyız. Susuzluk unutkanlığın yanında, dikkat süresini ve hareket yeteneğini de olumsuz etkiler.

5. Strese iyi gelir

Eğer yeteri kadar su tüketmiyorsanız, hem ruhen hem de fiziksel olarak kendinizi stres altında hissedebilirsiniz. Susuz kalan beyin dokuları su içmek için istek duymaya neden olur. Bu sebeple suya erişemediğimiz zamanlarda kendimizi gergin hissederiz.

6. Kalp sağlığını korur

Kanımız, hücreler için gerekli olan oksijeni ve diğer maddeleri su ile birlikte daha hızlı taşır. Du tüketiminin yetersiz olduğu durumlarda kan hacmi azalabilir. Bu nedenle dolaşım sistemini olumsuz etkiler ve kalbin yükünü artırır.

7. Reflüyü tedavi eder

Yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren reflü için yeteri kadar su içmek çok önemli. Su içmek reflü şikayeti olan bazı hastaların, rahatsızlığını azaltırken bazılarında tamamen iyileşme görülür.

8. Cilt kuruluğuna iyi gelir

Kuru cilt gibi sorunlarınız varsa günlük su tüketiminizi gözden geçirebilirsiniz. İçtiğimiz suyun miktarı cilt neminin yanında, cilt kuruluğunu, sertliğini ve esnekliğini de etkiler.

Cildinizi güzel kılmanın en sağlıklı yollarından biri yeteri kadar su içmek.

9. Yağları parçalar

Eğer vermeniz gereken kilonuz varsa, metabolizmanızı sağlıklı bir şekilde korumak için su size yardımcı olacak. İçine birkaç damla limon sıktığınız ılık su içerek güne başlamak, metabolizmanızı hızlandırırken, kilo vermenize de yardımcı olur.

10. Regl döneminde sancıları hafifletir

Regl döneminde yaşadığımız su kaybı, su tüketimini daha önemli hale getiriyor. Susuzluk, kişiyi daha yorgun hissettirir. Bu dönemde tatlılar ya da çikolatalar yerine suya sarılmalıyız.

Karamsar ve depresif hissetmemek için şeker tüketimini azaltıp, su tüketimini artırmalısınız. Regl döneminizde günde en az sekiz bardak su içmeyi hedefleyin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1860092/su-icmenin-vucuda-10-faydasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.