Erdoğan Öztürk: Belediye hizmetleri aksayacak

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, suya yapılan yüzde 50 indirimin ardından, büyükşehir belediyesinden ASKİ'ye kaynak aktarımı yapılacağını, bu nedenle belediye hizmetlerinin aksayacağını söyledi.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2022, Cuma - 15:39
Erdoğan Öztürk: Belediye hizmetleri aksayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinin suya yüzde 50 indirim yapılması halinde alt yapı projelerinin ve yatırımların yapılamayacağı açıklamasına ilişkin ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk değerlendirmelerde bulundu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Öztürk, açıklamaları desteklerken, ASKİ'nin yatırımlara devam edebilmesi için büyükşehir belediyesinin sübvanse yapması gerektiğini ifade etti.

"Biz bu indirimi uyguladığımız anda, bu yıl yaklaşık 1 milyar 100 TL olan gelir gider farkımız, önümüzdeki yıl 9 milyar lira çıkıyor" diyen Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun 4. 50 milyarı gelir kalemi. Biz önümüzdeki yıl enerji giderine bakıyoruz, sırf elektrik gideri 4.50 milyar lirayı buluyor. Personelin maaşını nereden ödeyeceğiz? Arızalara nasıl müdahale edeceğiz? Yıllardır ötelenmiş bu büyük projeleri nasıl yapacağız? " diye sordu.

"Halkın sırtına böyle yük bindirmeye kimin ne hakkı var?"

Fatih Atik'in 'Borçlanma yoluna gidilemez?' sorusuna ise  ASKİ Genel Müdürü Öztürk "Borçlansak nereye kadar borç? Borcu kim ödeyecek? Halkın sırtına böyle yük bindirmeye kimin ne hakkı var? Biz geçmişten gelen kredileri zaten ödemeye başladık. Şimdi Gerede'nin parasını istiyor DSİ. Bugün yarın onu ödemeye başlayacağız. Bedeli 1 milyar 200 milyon lira. Nereden getireceğiz bu paraları. Hangi gelir kaynağı ile yapacağız. " şeklinde konuştu.

Erdoğan Öztürk, kaynak aktarılması durumunda belediyenin hizmetlerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861902/erdogan-ozturk-belediye-hizmetleri-aksayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.