Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsan hakları savunucuları nerede?

Diyarbakır'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Diyarbakır Anneleri için insan hakları savunucuları nerede? Neden bir kere kendilerini ziyaret etmediler." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'nin müze dönüştürüleceğini, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini açıkladı.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2022, Pazar - 14:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsan hakları savunucuları nerede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Çevre Yolu, Toki 1525 Konut, 17 İşyeri, 1 Cami ve Büyükşehir Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bütün şehitlerin aileleri bize emanettir, o emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Olayda kusuru olanlar tespit edilirse onlarla ilgili her türlü işlemi yapacağız.

"Yolumuzdan asla dönmedik"

Bizi bölenlere fırsat vermeyeceğiz. Gerekirse serden yardan candan geçeriz ama Diyarbakırlı kardeşlerimizle gönül birlikteliğimizden gönül birlikteliğimizden vazgeçmeyiz dedik ve yolumuzdan asla dönmedik.

" Batı'nın insan hakları savunucuları nerede?"

Diyarbakır annelerini Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları? Bir kere gelip de Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler mi? Onların insan hakları savunuculuğu ile alakası yok. Onlar sadece sahte artisti. Benim Diyarbakır annesi kardeşlerim bunlara prim vermediler, dik durdu, eğilmedi.

" Kürtlükle alakası var mı? "

"Diyarbakır'ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmıştır. Edirne'de cezaevinde kalan kişinin ( Selahattin Demirtaş) Kürtlükle alakası yok. Bu adam Kürt değil. Ama vatandaşlarımı sömürüyor. Bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde ne yapıyor? Benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Diyarbakır ekonomisiyle, kültür ve sanatıyla, altyapısıyla yoluna kararlı bir şekilde devam etmektedir. Artık Diyarbakır huzurun şehridir."

" Diyarbakır'ın huzurlu olması yetmez"

Sadece Diyarbakır'ın huzurlu olması yetmez, Irak'ın da Suriye'nin de huzurlu olması lazım.

"Emperyalist zorbalar engel olamayacak"

Ülkemizi huzur adası yapmak için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmemize terör örgütleri ve onların iplerini elinde tutan emperyalist zorbalar engel olamayacak.

Diyarbakır Cezaevi müze oluyor

Adalet Bakanlığı Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığımızdan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devredildi.İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin hayırlı olmasını diliyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1864270/cumhurbaskani-erdogan-insan-haklari-savunuculari-nerede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.