Metin Külünk: Motokuryeler için acil düzenleme yapmak zorundayız

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, son dönemde artan ölümlü kazalara dikkat çekerek motorlu kuryeler için acil yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 11:11
Metin Külünk: Motokuryeler için acil düzenleme yapmak zorundayız

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabından motorlu kuryelere yönelik düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Hayatın bir gerçeği haline gelen motor kuryelik yapan emekçiler konusunda acil tedbirler almak zorundayız." ifadelerini kullanan Külünk "Vahşi kapitalizmin dişlileri arasında ekmek mücadelesi veren motokuryelerin mutlak surette çalışma şartları ve hakları kanunla garanti altına alınmalıdır." paylaşımında bulundu.

"Çalışma şartları insanca olmalı"

Külünk paylaşımına şöyle devam etti:

Çalışma şartları insanî anlamda yeniden düzenlenmeli ve insanca olmalı. Son yıllarda birçok kazada kaybettiğimiz motokurye sayısı oldukça yüksek seviyelere çıkmıştır ve bu, vicdanlarda yaradır. Sermaye tarafından vahşice çalıştırılan emekçilerin hukukunu korumak ödevimizdir

H ızlı bir şekilde konuyla ilgili kanunî bir düzenleme yapmak zorundayız. Motokurye olarak ekmek mücadelesi veren vatandaşlarımız sermaye şirketlerinin insafına terk edilemezler. Düzensizlikten sermaye fırsatçılık üretiyor, emekçiler ise ekmeği için vahşiliğe boyun büküyor

http://www.ankaramasasi.com/haber/1865297/metin-kulunk-motokuryeler-icin-acil-duzenleme-yapmak-zorundayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.