Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı adayı kriterlerini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme sürecini başlattıklarını söyledi. Sancar, ortak fikrine açık olduklarını bir kez daha belirterek "27 Eylül'de belirttiğimiz ana stratejiden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Amaç, stratejimizin ruhundan sapmadan bunu somutlaştırmaktır. Kim hangi tartışmayı yürütürse yürütsün, biz önümüze bakacağız, yolumuzda yürüyeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2022, Salı - 16:07
Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı adayı kriterlerini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar, seçimlere yönelik aday tartışmalarına değinerek "İster HDP'li, ister başka bir aday olsun, isimler yerine ilkelerin ve yöntemlerin tartışılmasının gerekli olduğu inancındayız"  dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının nitelikleri hakkında bilgi veren Sancar "İstediğimiz şey, yerel demokrasiyle pekiştirilmiş bir güçlü demokrasidir. Bağımsız yargı da taleplerimiz arasında yer alıyor. Yargının siyasallaştırılmasının, siyasi iktidar eliyle toplumu sindirme ve demokratik siyaseti tasviye etme aracı olarak kullanılmasının sonucu olan, siyasi dava ve hükümlerin bütün neticeleri ile birlikte geçersiz kılınması talebimiz var. Bir cumhurbaşkanı adayı, bunu taahhüt etmeli, güçlü bir şekilde topluma güvence vermeli. Kayyım rejimini değil, halk iradesini savunacak ve bunun hayata geçmesi için de sorumluluk üstlenecek. Kürt sorununda demokratik çözüme inanacak, bunun gereklerini yerine getireceğine dair samimim bir duruş sergileyecek. Tekrar sorumluluk üstlenmeye hazır olacak" ifadelerini kullandı. 

"Doğrudan diyalog ve açık müzakere"

"Doğrudan diyalog ve açık müzakere ile cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday fikrine açık olduklarını" bir kez daha hatırlatan Sancar, "Bütün bu saydıklarım ve söylediklerim; 27 Eylül'de belirttiğimiz ana stratejiden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Amaç, stratejimizin ruhundan sapmadan bunu somutlaştırmaktır. Kim hangi tartışmayı yürütürse yürütsün, biz önümüze bakacağız, yolumuzda yürüyeceğiz" diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1870216/mithat-sancar-cumhurbaskani-adayi-kriterlerini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.