Mustafa Destici'den EYT müjdesi! Yasanın çıkacağı tarihi açıkladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici "Adalet var, inşallah adalet tecelli ediyor. Yasa, yılbaşından önce çıkıyor. Sizler de bizler de vermiş olduğumuz bu mücadeleyi kazandık." dedi.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 11:45
Mustafa Destici'den EYT müjdesi! Yasanın çıkacağı tarihi açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Genel Başkanı ve yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

EYT sorununu hiçbir zaman görmezden gelmediklerini belirten Destici, emekliliğin EYT mağduru vatandaşların analarının ak sütü gibi helal olduğunu söyledi.

Destici, verdikleri mücadeleyi kazandıklarını ifade ederek "Adalet var, inşallah adalet tecelli ediyor. Yasa, yılbaşından önce çıkıyor" dedi.

"Yasa bütün emeklilikte yaşa takılanları kapsamalı"

Yasanın detaylarına ilişkin beklentilerini de paylaşan Destici "Yasanın nasıl çıkacağı da önemli. Kamuoyuna düşen pek çok bilgi var. Ben başından beri şunu söyledim, yine aynı şeyi söylemeye devam ediyorum. 1999 yılı öncesi çalışanların kapsamını sadece sizlere gerekli kişilere de söyledim. 99’dan sonra çıkarılan bir yasanın ondan işe girenler için uygulanması normal. Ama yasa bütün emeklilikte yaşa takılanları kapsamalı ve inşallah kapsayacak. 1999, 8 Eylül’den önce işe başlamış herkes inşallah bu yasa kapsamı içinde olacak. Emekliliği gelen herkes isteğe bağlı olarak, emekli olacak. Bizin isteğimiz, mücadelemiz bu yöndedir. Beklentimizde yasanın böyle çıkacağı noktasındadır." ifadelerini kullandı.

"Bütçeden önce veya sonra yasa çıkacak"

Hükümetin bir takvim işlettiğini aktaran Destici sözlerine şöyle devam etti:

Burada sadece bir takvim işletiliyor, şimdi sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi var, bunlar kadroya alınacak. Daha sonra kitlerde çalışan 80 bin civarında taşeron işçi var, bunlar kadroya alınacak. Ondan sonrada emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif Meclis’e gelecek. Benim teklifim bütçeden önce Meclis’e gelmesi. Bütçe öncesi veya sonrası yılbaşından önce teklif Meclis’e gelecek. İnşallah kanunlaşarak çıkacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1871279/mustafa-desticiden-eyt-mujdesi-yasanin-cikacagi-tarihi-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.