YÖK'ten KPSS soruşturması açıklaması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin ön incelemeyi yaptıklarını belirterek sonuçları savcılığa ilettiklerini bildirdi.
Ersin Küçükbarak
|
27 Ekim 2022, Perşembe - 15:12
YÖK'ten KPSS soruşturması açıklaması

Bir yayınevinin sorularının sorulduğu iddiasıyla iptal edilen KPSS sınavıyla ilgili YÖK ön incelemesini tamamladı. Ön incelemeye ilkişkin rapor, savcılığa gönderildi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Profesör Doktor Erol Özvar, raporda soru benzerliği iddiası ortaya atıldıktan sonra yürütülen idari sürece ilişkin değerlendirmelerin yer aldığını söyledi.

Profesör Doktor Özvar, "İdari süreçle alakalı sıkıntılar var bu tespitlerimizi ilettik" dedi.

Dönemin ÖSYM Başkanı Halis Aygün, benzer soru iddiasını aynı gün reddetmiş ve ardından görevinden alınmıştı. YÖK Başkanı soru benzerliği olup olmadığının savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkarılacağını da bildirdi.

Barajsız üniversite sistemi eleştirilerine yanıt    

Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileriyle bir araya gelen YÖK Başkanı Özvar, üniversite sınav sistemi ve baraj uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalar da yaptı.

Özvar, "Bir soru yapan bile üniversiteye girecek" eleştirilerini hatırlatarak, barajsız girişin ilk kez uygulandığı 2022 üniversite sınavından sonra başarı sıralaması istenmeyen bölümlerin puan ve sıralamaların yükseldiğine dikkat çekti.

Özvar, ''Barajsız sistem sürecek, hem sınava giren aday sayısı hem de puanlar bu sınavda da yükselecek" dedi.    

Diploma denkliğine dikkat    

2022 yılının ilk 8 ayında 7013 başvurunun 3291'ine denklik verildi. 368'i reddedildi. Diğer başvurularla ilgili inceleme süreci devam ediyor.


YÖK Başkanı Profesör Doktor bu çerçevede, "Muazzam bir piyasa, diploma sözü veren aracılar var öğrencilerimiz çok dikkatli olmalı" uyarısı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1873156/yokten-kpss-sorusturmasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.