DEAŞ'ın ameliyatla erkek olan teröristi

Sözcü gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın 2015 yazında canlı bomba olma ihtimali üzerine uyardığı DEAŞ'ın ameliyatla erkek olan teröristini yazdı.
Ankara Masası
|
24 Eylül 2020, Perşembe - 09:06
DEAŞ'ın ameliyatla erkek olan teröristi
Sözcü gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde "DEAŞ'ın ameliyatla erkek olan teröristi"ni kaleme aldı.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın 2015 yazında 33 teröristten yola çıkarak canlı bomba olma ihtimalleri üzerine 81 şehrin emniyetini uyardığını aktaran Saymaz, "İstihbarata göre 33 canlı bomba her an kendisini patlatabilirdi! Canlı bomba adaylarından biri Yunus Emre Ceyhan'dı. Daha doğrusu, cinsiyet değiştirmeden önceki adı ile, Alime Ceyhan!" ifadelerini kullandı.
Teröristin aslından Ankara'da bir kız çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Saymaz, Alime Ceyhan'ın önce cinsiyetini sonra adını değiştirdiğini kaydetti. Teröristin Ankara'da Medaris-Der adlı dernekte selefiliği benimsediğini ifade eden Saymaz, "El Kaide bağlantılı El Nusra'ya (HTŞ) sempati besledi. Hatta 4 Eylül 2014'te yasadışı şekilde Suriye'ye geçerken yakalandı. Ceyhan, ikinci girişiminde sınırı aştı ve El Nusra safında savaşırken öldü. Cesedi nerede, bilinmiyor." diye ekledi.

Köşe yazının tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/188372/deasin-ameliyatla-erkek-olan-teroristi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.