Skandal sözlere gözaltı

Ankara Masası
|
27 Mayıs 2020, Çarşamba - 11:05
Skandal sözlere gözaltı

CHP Karabağlar İlçe Meclis Üyesi ve CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Temsilcisi Dila Koyurga, 2013 yılında o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal medyadan yaptığı hakaret içeren paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Kenan Kıran'ın haberine göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in, Dila Koyurga hakkında kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Koyurga gözaltına alındı.

Bu arada Dila Koyurga'nın, kullanıcı adını farklı hesaba taşıyıp takipçilerini sıfırladığı, daha sonra eski hesabını geri aldığı tespit edildi. Koyurga'nın hesabının sıfırlanması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren suç unsuru olan tweetleri sildiği öğrenildi.

Avukat Mustafa Doğan İnal, Koyurga'nın silinmiş olanlar da dahil tüm tweetlerinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kayıt altına alındığını açıkladı.

İnal, "Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir..." dedi.

https://twitter.com/mustafadinal/status/1265297696459575298

http://www.ankaramasasi.com/haber/18940/skandal-sozlere-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.