Brezilya Devlet Başkanı Lula, 2013 yılında Erdoğan'la yaptığı konuşmayı açıkladı

Brezilya Devlet Başkanı Lula, 2013'te Gezi olayları ile aynı anda başlayan Brezilya'daki protestolara ilişkin "Erdoğan bizi aradı, 'dikkatli olun, bu bir meydan için yapılan yürüyüş değil, hükümetinizi düşürmek istiyorlar" dedi.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 15:49
Brezilya Devlet Başkanı Lula, 2013 yılında Erdoğan'la yaptığı konuşmayı açıkladı

Brezilya'da yeniden seçilen Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2013'te Türkiye’de Taksim Gezi Parkı'nda ve Brezilya'da Sao Paulo'daki ulaşım eylemleri ile başlayan ve ulusal çapta eş zamanlı meydana gelen protestolar sırasında dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın kendisini aradığını söyledi.

Lula "Erdoğan bizi aradı, 'dikkatli olun, bu bir meydan için yapılan yürüyüş değil, hükümetinizi düşürmek istiyorlardediğini açıkladı.

Eylemlere ilişkin açıklama

Uzun süredir cezaevinde bulunan ve tahliyesinin ardından 2020'de Brasil Wire'dan Michael Brooks’a konuşan Lula da Silva, o dönemde ulaşım eylemleri ile başlayan kitlesel protestoları Amerika Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) başlattığına inanmadığını ama sonrasında başka güçler tarafından sahiplendiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1906793/brezilya-devlet-baskani-lula-2013-yilinda-erdoganla-yaptigi-konusmayi-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.