İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu" iddialarına yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 16:07
İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu" iddialarına yanıt verdi

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı televizyon programında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ve terörle mücadelede son duruma değindi.

"Bu iftiranın sahipleri bunları ispatlamak zorunda"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ana muhalefet lideri maalesef hezeyanlar içerisinde. Siyasetini iftira ve yalana dayandıran bir anlayış söz konusu. Geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu iddiaları sonrası Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan suç duyurusu hakkında konuşan Soylu, "Bu iftiranın sahipleri bunları ispatlamak zorundadır. Ve bu iftiranın sahipleri bunları o mahkemede anlatacaklar. " diye konuştu.

"CHP-FETÖ ilişkisinin dosyası var"

Kemal Kılıçdaroğlu'na elindeki belgelerle yanıt veren Soylu, "Kılıçdaroğlu bunları nereden başlatıyor? Kılıçdaroğlu'nun bir sahibi var. Türkiye, devlet ve millet hassasiyetlerini kaybetmiş olanların devleti değil." dedi.

FETÖ'yle mücadeleye ilişkin elindeki dosyayı işaret eden Bakan Soylu, "Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi." ifadelerini kullandı.

"29 Ekim 2023'te terörist kalmayacak"

Terör örgütü PKK'ya yönelik Bingöl, Bitlis, Hakkari'de dün icra edilen operasyonlara ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı, "1 adet lav silahı, 1 adet Doçka, 4 adet keskin nişancı dragono, 2 adet biksi, 30 adet kalaşnikof, 5 adet el bombası, 8 adet dürbün, 20 bin 200 adet fişek" ele geçirildiğini söyledi.

Terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Süleyman Soylu, Türkiye'nin terör koridoruna izin vermemek için çaba gösterdiğini belirtti. 

Türkiye'de terörün arındırılacağı tarihi de açıklayan Bakan Soylu, "29 Ekim 2023'te kırsalda bir terörist kalmayacak" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1906823/icisleri-bakani-soylu-kilicdaroglunun-uyusturucu-iddialarina-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.