Soylu,''Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da öğretmenlere polis müdahalesi hakkında yorum yaptı. Soylu,''Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavır var. Bu eski Türkiye'de kaldı'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 13:07
Soylu,''Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  katıldığı "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu toplantının ardından gazetecilerin sorularını yantladı.

Soylu dün Ankara'da polisler ile öğretmenler arasında yaşanan gerginliğe değindi.

 ''Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var''

Yani meslekler arasında kamplaşma, kutuplaştırma yapılmak istendiğini söyleyen Soylu,cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Sanki 2023'te bir cumhurbaşkanlığı ve vekil seçimi yok da Türkiye başka noktaya taşınmak istiyor gibi kaygı var içimde. Öğretmenlerle polisleri karşı karşıya getirmek... Bu çabanın sebebinin ne olduğunu henüz anlayabilmiş değilim.'' diye konuştu.

''Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavır var''

Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavrın olduğunu belirten İçişleri Bakanı,muhalefeti ve  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Soylu,''  Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Tahrik etmeye çalıştılar ve başaramadılar. Bunu Avrupa'da ya da başka ülkelerde yapabilirsiniz ama Türkiye'de yapamazsınız. Bir eylem yapılıyor. Bu eylemi yapmak yasaksa polis uyarıyor defalarca; yapmayın Eylemmatikle karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda öğretmen değil. Velev ki müdahalede eksiğimiz de olabilir bunu da değerlendiririz. Bu kişi HDP'nin amblemiyle, onların malum işaretleriyle eylem yapan bir kişi. Onu gözaltına aldılar.'' açıklamasında bulundu.

''Karara göre iadeyi bekliyoruz''

İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta yakalanması hakkında konuştu.

Süleyman Soylu, "Kırmızı bülteni bir kez daha göndermiş olduk geçen haziran ayında. Dün itibarıyla orada Arnavutluk'ta yakalanmış oldu. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğümüz Adalet Bakanlığımız ve Arnavutluk emniyetiyle teması kurdu.  İki arkadaşımız şu anda Arnavutluk'talar. Temaslarda bulundular iade süreçleri için. Mahkemenin hangi tarihte olacağına bağlı iade zamanı. Bu karara göre iadeyi bekliyoruz. Arnavutluk makamları bize destek olacak şekilde tavır sergilediler.'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1745644/soyluturkiye-baska-bir-noktaya-tasinmak-isteniyor-gibi-bir-kaygi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.