Bartın'daki faciaya ilişkin müdürün hayrete düşüren ifadesi

Bartın'da 42 işçinin hayatını kaybettiği madenin Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, mahkemedeki ifadesinde "Sadece oturdum, maaşımı aldım" dediği ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2022, Cumartesi - 15:07
Bartın'daki faciaya ilişkin müdürün hayrete düşüren ifadesi

Bartın'da 42 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından soruşturma başlatılırken  TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de aralarında olduğu 8 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Şüphelilerin faciaya ilişkin mahkemedeki ifadeleri de ortaya çıktı. 

" Sadece oturdum, maaşımı aldım"

Tutuklu sanıklardan Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, 2020 yılının ortasında tüm sorumluluklarının kendisinden alındığını belirtti. Atmaca'nın kullandığı, "Üretim İltisak Müdürü olarak boş kadro üzerimde duruyordu ama bana bir şey yaptırılmıyordu. Sadece oturdum, maaşımı aldım" ifadeleri ise hayrete düşürdü.

Bartın'daki maden faciası sonrası tutuklanan müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Sadece oturdum, maaşımı aldım

"Bana bir bildirim yapılmadı"

İşletme Başmühendisi Mehmet Tural ise olay günü patlamadan önce saa16.30'da mesaisinin bittiğini belirtti. Madendeki havalandırmalarla ilgili denetimin, Maden İş Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığını söyleyen Tural, "Olay günü ve öncesinde gaz seviyesinin yükselmesiyle ilgili bana bir şikayet ya da bildirim yapılmadı" ifadelerini kullandı.

Bartın'daki maden faciası sonrası tutuklanan müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Sadece oturdum, maaşımı aldım

"Görev tanımımıza girmiyor"

Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman da maden sahasının havalandırılmasıyla ilgili işlemlerin görev tanımına girmediğini anlattı. Kahraman, "Emniyet mühendisi olarak biz yangın bekleme barajlarını yaparız. Onların kapatılmasını gerçekleştiririz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1912903/bartindaki-faciaya-iliskin-mudurun-hayrete-dusuren-ifadesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.