Cemal Enginyurt'tan Süleyman Soylu'ya uyuşturucu tepkisi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eleştirirken "Türkiye’nin uyuşturucu cenneti olduğunu itiraf etti" dedi. Enginyurt, Soylu'ya "Beş bin uyuşturucu satıcısını gözaltına aldığına göre, kaçının bacağını kırdın?" sorusunu yöneltti.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 16:33
Cemal Enginyurt'tan Süleyman Soylu'ya uyuşturucu tepkisi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz" sözlerini itiraf olarak değerlendirdi.

" Türkiye’nin uyuşturucu cenneti olduğunu itiraf etti" diyen Enginyurt " Nasıl itiraf etti diyeceksin, her hafta beş bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz dedi. Bir memleket düşün ki, her hafta beş bin uyuşturucu satıcısı gözaltına alınıyorsa, ayda yirmi bin eder, yılda iki yüz kırk bin eder. İki yüz kırk bin uyuşturucu satıcısının olduğu bir memleket olur mu ya? Bataklığa dönmüşüz demek ki. Sayın Kılıçdaroğlu’nu niye o zaman mahkemeye verdiniz? Sayın Kılıçdaroğlu’na niye hakaret ettiniz? Sayın Kılıçdaroğlu farklı bir şey söylemedi ki, Türkiye uyuşturucu bataklığına döndü dedi, değil mi?" diye konuştu.

"Kaç kişinin bacağını kırdın"

Süleyman Soylu'nun 'Uyuşturucu satıcılarının bacağını kırın' talimatı verdiğini hatırlatan Enginyurt "Soylu’ya soruyorum; haftada beş bin uyuşturucu satıcısını gözaltına aldığına göre, kaçının bacağını kırdın Süleyman abi? Süleyman abi sana sesleniyorum, duy duy. Ankara Masası’ndan sana sesleniyorum. Haftada, yakaladığın kaç kişinin bacağını kırdın? Kırık çıkıkçılara mı gönderdin tekrar tedavi olsun diye? Ayda yirmi bin eder Süleyman Soylu, kaçının bacağını kırdın? Yazık bu ülkede bacak kıracak, kır diyecek talimat veren ama sonra beş bin uyuşturucu kaçakçısını yakaladım diye, bunu sanki bir övünç gibi anlatan bir İçişleri Bakanı var. Beş bin kişi eğer uyuşturucu satıcısı olmuşsa piyasadaki uyuşturucuyu düşünmek bile istemiyorum" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1914784/cemal-enginyurttan-suleyman-soyluya-uyusturucu-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.