Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına teşvik müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu, Koca,"Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" dedi. Bakan Koca vaka artışları için ise Aralık ayını işaret etti.
Onur Çetinkaya
|
08 Kasım 2022, Salı - 16:21
Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına teşvik müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına teşvik müjdesi verirken Covid-19 ile ilgili ise korkutan  bir korkutan açıklamada bulundu.

Sağlık çalışanlarına ilişkin son durumu değerlendiren Koca, eczacılar ve birimci basamak sağlık çalışanlarının teşvik alacaklarını ifade etti.

Özel hastanelerin sözleşme ile uzman hekim çalıştırma şartları düzenlenmişti. Buna göre, muayenehanesi olan doktorlar, ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olan hastanelerle yıllık sözleşme yapabilecek.

Yönetmeliğe yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, "Özel hastanelerin muayenehaneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Vakalar artabilir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgını ile ilgili yaptığı açıklamada ise Aralık ayını işaret etti.

Koca, "Aralıkta artış olabilir, tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Risk grubundaki vatandaşlar aşılarını olsun. Kalabalık ortamda maske takılmalı" diye bir kez daha vatandaşlara uyarıda bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1918555/bakan-kocadan-saglik-calisanlarina-tesvik-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.