Sinan Ogan: HDP'ye 539 milyon lira hazine yardımı yapılıyor

Sinan Ogan, HDP'ye yapılan hazine yardımı ile ilgili bir dakikalık açıklama yaptı ve HDP'ye yapılan yardımı keseceğini söyledi. Videoya gelen tepkilere ise Sinan Ogan, "Bir partinin de HDP ile görüşmesi demek PKK’yla teması demektir. Aksini iddia eden kendisini inkar eder." cevabını verdi.
Editör
|
08 Kasım 2022, Salı - 22:21
Sinan Ogan: HDP'ye 539 milyon lira hazine yardımı yapılıyor

2023 Cumhurbaşkanı Seçiminde bağımsız olarak aday olacağını duyuran Sinan Ogan, sosyal medya hesabından "HDP’ye gelecek yıl 600 milyon liraya yakın para (sizin paranız) devlet yardımı olarak verilecek. Neden? Askerimize polisimize kurşun olarak gelsin diye mi? Eğer HDP = Kandil ise devlet Kandil’e para aktarır durumda mı oluyor şimdi? Bu garabeti 1 dakika da özetledik." diyerek videosunu paylaştı.

"HDP 539 milyon lira alıyor"

HDP'nin hazineden 539 milyon lira aldığını hatırlatan Sinan Ogan, videodaki açıklamasında şunları söyledi:

"2023 senesinde seçimler yapılacak. Seçimler yapılırken partilere yapılan yardımlar 3 katına çıkıyor. Bu partiler içerisinde teröre destek veren HDP de bu yardımı alıyor. Siz namuslu bir vatandaş olarak verginizi veriyorsunuz, devlet o parayı sizden alıyor, götürüp HDP'nin kasasına koyuyor. Ne kadar biliyor musunuz? 539 milyon lira. Atatürk'ün kurduğu CHP'nin aldığı yardıma neredeyse eş değer. İYİ Parti ve MHP'den daha fazla yardım alıyor. Bu hükümet neden HDP'ye verilen yardımı kesmiyor? Çünkü Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde HDP'nin ikinci turda oyuna muhtaçsınız. O sebeple iki şey yapacağız. Bir; siz yapmazsanız o an geldiğinde biz HDP'ye verilen devlet yardımlarını derhal keseceğiz. İki; seçimlerin ikinci turunda HDP'ye bu ülkenin muhtaç kalmaması için Türk milliyetçilerinin bağımsız cumhurbaşkanı adayı olacağız."

Gelen tepkilere de cevap verdi

Sinan Ogan, videosuna gelen tepkiler üzerine ikinci bir paylaşımda bulunarak şunları ifade etti:

"Yayınladığımız 1 dakikalık video HDP’lileri çok rahatsız etmiş. İpini koparan bize saldırmış. Kürt vatandaşlarımız baş tacıdır ama HDP = Kandil’dir. 'Bir partinin de HDP ile görüşmesi demek PKK’yla teması demektir.' Aksini iddia eden kendisini inkar eder."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1919821/sinan-ogan-hdpye-539-milyon-lira-hazine-yardimi-yapiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.