Numan Kurtulmuş: Oylarımızda ciddi bir artış var

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son yapılan anketlerle ilgili olarak, "Hayatım boyunca hiçbir anketin sonuçlarını söylemem. Önemli artış olduğunu, artış eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. 50+1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2022, Çarşamba - 09:43
Numan Kurtulmuş: Oylarımızda ciddi bir artış var

HaberTürk programında Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin oy oranı ve yapılan anketlerle ilgili hakkında konuştu.

"Oylarımız yukarı doğru çıkışta"

Zor dönemleri geride bıraktıklarını belirten Kurtulmuş, "17 Aralık günü geçen sene ekonomide büyük altüst oluşların yaşandığı, Borsa İstanbul'da olumsuz yaşandığı süreçti. O süreçte dahi olumsuz olmadık. Sahada olmaya gayret ettik. Vatandaş haklıdır, kızabilir, yüksek perdeden eleştirebilir dedik. Arkadaşlarımız anlayışlı şekilde dinleyeceklerdir. Cumhurbaşkanımızın sıkça söylediği bir söz 'Biz millete efendi değil hizmetkâr olmaya geldik'. Hakem de hakim de bizatihi milletin kendisidir. Çok şükür oldukça başarılı bir şekilde zor dönemi geride bıraktık. Son zamanlarda özellikle yaz sonundan itibaren AK Parti'nin ve sayın Cumhurbaşkanımızın oyları yukarıya doğru çıkıştadır." dedi.

"50+1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum"

Oylarında önemli bir artış olduğunu ifade eden Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın küresel liderliği, Türkiye'nin bölgesel aktör olarak ortaya çıkışı. Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna'nın bir araya getirilmesi, arkasından esir takası, kesilmiş olan tahıl koridorun yeniden Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle açılması, Türkiye'nin dünya ile ilgili sorunları çözebilecek güçlü bir ülke imajını pekiştirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal projesi olan toplu konut, ilk işyerim, ilk konutum projesinde başvurular 8 milyonu aştı. Bunun ortaya çıkmış olması. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun milletimiz tarafından milli vizyon olarak sahiplenilmesi, hemen arkasından TOGG'un açılışı. Bütün bunların hepsi üst üste yaptığı hizmetlerin, çalışmaların geniş kesimler tarafından görüldüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. Diğer taraftan her gün dağınıklığı ortaya çıkan Altılı artılı ittifak var. Hayatım boyunca hiçbir anketin sonuçlarını söylemem. Önemli artış olduğunu, artış eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. 50+1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum."

"Vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak"

Kurtulmuş, milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete ilişkin ise "Geçtiğimiz yıl iki sefer asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu yıl sonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak. Vatandaşımızın düşük fiyatta konut alacak olması aslında dolaylı bir destektir. Devletin bazı vergilerden vazgeçmesi. Fiyatların yükünü hafifletmektir bu. Fiyat söylemem. Ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralıkta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1920222/numan-kurtulmus-oylarimizda-ciddi-bir-artis-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.