Mesut Doğan: “Herkes ittifaka girebilir. Ama sandalye sayısı 6’dan daha yukarı olamaz”

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) altılı masaya katılım sürecini değerlendirdi. Doğan, “Biz bütün Türkiye’yi kucaklamaya çalışıyoruz. Niye birilerini reddedelim ki? Genişleyebilir ama sandalye sayısı artmaz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Kasım 2022, Çarşamba - 15:55
Mesut Doğan:  “Herkes ittifaka girebilir. Ama sandalye sayısı 6’dan daha yukarı olamaz”

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin altılı masaya katılımına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Doğan, masa kurulurken alınan ilkesel kararlar olduğunu belirtti.

Doğan, bu çerçevede ittifakın sınırsız olduğu ve herkesin ittifaka girebileceğine işaret etti.

Ancak masadaki sandalye sayısının sınırlı olduğunun altını çizen Doğan şunları söyledi:

"Sandalye sayısı 6’dan daha yukarı olamaz"

“Bizim altılı masanın başlangıçta aldığı ilkesel kararlar var. Nedir bu? Bizim ittifakımızı sınırsız halde tutacağız, herkes girebilir. Ama sandalye sayısı 6’dan daha yukarı olamaz. Şimdi şu var. Millet nezdinde alınmış mesafeler var. 6 liderin bir yıldır yaptığı görüşmeler var. Buna sonradan dahil olmanın faydası değil zararı olacağını düşünüyorum."

"Sandalye sayısının artması şu andaki yürüyüşümüzü daha da yavaşlatır"

" Sayının artmasının da siyasi ciddiyeti zayıflatacağına inanıyorum Ama 6 partinin kendi bünyesinde ama iyi Parti’nin, ama CHP’nin ama Saadet Partisi’nin bünyesinde Yeniden Refah Partisidir, Bağımsız Türkiye Partisidir her şey olabilir. Yani bizim şöyle bir kısıtlamamız asla olamaz.  Altılı Masa yani Millet İttifakı bünyesine kendisi dışında kimseyi kabul etmiyor. Biz bütün Türkiye’yi kucaklamaya çalışıyoruz. Niye birilerini reddedelim ki? Genişleyebilir ama sandalye sayısı artmaz. Sandalye sayısının artması şu andaki yürüyüşümüzü daha da yavaşlatır, sorunları da artırıcı bir hale gelir."

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, BTP meselesinin bir krize neden olmayacağını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1921826/mesut-dogan-herkes-ittifaka-girebilir-ama-sandalye-sayisi-6dan-daha-yukari-olamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.