Bakanlıktan iptal edilen konserlere ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verilen konserlerin neden iptal edildiğine ilişkin önergeye "Yasaklama kararları yaşam tarzına müdahale değil aksine vatandaşlarımızın yaşam tarzı ve güvenliğini korumak için alındı” yanıtı verildi.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2022, Perşembe - 12:32
Bakanlıktan iptal edilen konserlere ilişkin açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Pervin Chakar konserinin repertuarında Kürtçe eserler bulunması sebebiyle engellendiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanrıkulu, iddiaların doğru olup olmadığını sorarken, Türkiye genelinde son altı yılda kaç konsere Kürtçe eserler nedeniyle izin verilmediğinin yanıtlanmasını istedi.

"Vali gereken tedbirleri alır"

CHP’li Tanrıkulu’nun soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanlığı, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nda yer alan 11’inci maddeye dikkat çekerek şu ifadelerle yer verdi:
"Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.

Bu maksatla devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür." (C) fıkrasında "(...) Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde on beş günü geçmemek üzere (...) yasaklayabilir" hükümleri amirdir.”

'Yaşam tarzına müdahale değil, güvenliği korumak için alındı"

Bütün etkinliklerin yasaklanmasından ziyade usullerine uygun taleplerin değerlendirildiğini ifade eden Soylu, söz konusu yasaklamalarda etkinliklerin güvenli bir ortamda yapılmasının amaçlandığını savundu, “Bu kararlar yaşam tarzına müdahale değil aksine vatandaşlarımızın yaşam tarzını ve güvenliğini korumak için alındı” dedi

http://www.ankaramasasi.com/haber/1924704/bakanliktan-iptal-edilen-konserlere-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.