Erdoğan, "Türkiye’yi doğal gazda merkez ülke haline getirecek adımlar atıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun "Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni"ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi doğal gazda enerji merkezi haline getirecek adımlar atıyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
12 Kasım 2022, Cumartesi - 15:43
Erdoğan, "Türkiye’yi doğal gazda merkez ülke haline getirecek adımlar atıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun "Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni"ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Doğal gazdan faydalanan nüfus sayısında artış

Doğal gazdan faydalanan nüfusu 12 milyondan 58 milyona çıkardık diye konuşan Erdoğan," Dünyanın etrafında 5 tur atabilecek bir doğal gaz şebeke altyapısı ile uzak yakın demeden Türkiye'nin dört bir yanına ulaştık. Bu gayretlerimizi, doğal gaz konforunu tüm vatandaşlarımıza ulaştırana kadar sürdüreceğiz. Sakarya Gaz Sahası'nda önemli bir keşif yaptık. Karadeniz gazını ülkemiz gaz sistemine ulaştırma çalışmalarına hız kazandırdık. Kara ve denizde 7 bin işçi faaliyet gösteriyor. Deniz tabanının 2 bin 200 metre altında adeta bir enerji üssü kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu gazı kullanmaya başlayacağız. Dünyada en hızlı kullanıma alınan açık deniz gazı sahası olacaktır." diye konuştu.

Türkiye'yi doğal gazda enerji merkezi haline getireceğiz açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı, "Günlük doğal gaz giriş kapasitemiz 360 milyon metreküpe ulaştı. Doğal gaz depolarımız sayesinde ani gaz kullanım talep artışlarını sisteme yük bindirmeden karşılayabilecek hale geldik." dedi.

"Kastamonu’muzun doğal gaza kavuşmayan ilçesi kalmayacak"

Kastamonu’ya yaptıkları doğal gaz yatırımlarının bu dört ilçeyle sınırlı kalmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki yıl Küre, Çatalzeytin ve Araç’a en kısa zamanda da diğer ilçelerimize doğal gaz hatlarını ulaştıracağız. İlçelerimize gidecek yüksek basınçlı iletim hattı için 750 milyon lira maliyetle 300 kilometrelik bir hat oluşturacak, dağıtım içinde 245 milyon liralık yatırım yapacağız.  Böylece, Kastamonu’muzun 15 ilçesine dört yılda toplam 660 kilometrelik boru hattı döşeyeceğiz. Toplam yatırım tutarı 1 milyar lirayı bulan bu çalışmalar sonunda, inşallah Kastamonu’muzun doğal gaza kavuşmayan ilçesi kalmayacak." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1930140/erdogan-turkiyeyi-dogal-gazda-merkez-ulke-haline-getirecek-adimlar-atiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.