İsrail'den İstiklal bombacısının yanındaki iki kadınla ilgili açıklama

İstiklal Caddesi’nde altı kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in yanında görülen iki kadınla ilgili İsrail basınında dikkat çeken bir haber yer aldı. Haber o iki kadının turist olarak Türkiye'de bulundukları bilgisi paylaşıldı.
Ankara Masası
|
14 Kasım 2022, Pazartesi - 15:49
İsrail'den İstiklal bombacısının yanındaki iki kadınla ilgili açıklama

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesi, İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashir'in yanında görülen ve tartışmalara neden olan iki kadınla ilgili bir haber yayımladı.

Haberde kadınların turist olarak İstanbul'da bulunduğu ve isimlerinin  Or Atedgi ve Natali Swissa olduğu bilgisi yer aldı.

Atedgi’nin eşi ve Swissa’nın kardeşi olan Liran Atedgi'nin demecine yer verilen haberde " Eşim ve kız kardeşim farkında bile olmadan şüpheli teröristin yanında yürümüşler. Yakınlardaki bir mağazada fazladan vakit geçirdikleri için 50 metre uzaklıktaki patlamadan kurtulmuşlar" dediği aktarıldı.

Liran Atedgi, iki kadının saldırıya Türkiye tatillerinin son gününde yakalandıklarını söyledi.

İddia İran tarafından

İran medyası IRNA, iki İsrailli kadının fotoğrafını paylaşarak, “İki İsrailli kadın saldırıdaki zanlı ile birlikte yürürken görülüyor” ifadelerine yer vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1933195/israilden-istiklal-bombacisinin-yanindaki-iki-kadinla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.