İsrail “tam taarruza” geçiyor

Tüm kısıtlamaları kaldırdığını söyleyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi sınırını kontrol altına aldıklarını belirterek, “Artık tam taarruza geçiyoruz" dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 00:52
İsrail “tam taarruza” geçiyor

İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdikleri operasyonlar hakkında "Artık hiçbir kısıtlama yok. Gazze sınırını tamamen denetim altına aldık ve şimdi tam anlamıyla saldırıya başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yerel medya kaynaklarına göre, Gallant, Gazze'deki mevcut durumu değerlendirirken, Hamas'ın "bunu pişmanlıkla hatırlayacağını" ve Gazze'nin "bir daha asla önceki haline dönemeyeceğini" belirtti.

Gallant, "Artık herhangi bir kısıtlamamız bulunmuyor. Gazze sınırını tamamen denetimimiz altına aldık ve şu anda tam kapsamlı bir saldırı başlatıyoruz." dedi.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in güneyinde yer alan askeri birlikleri ziyaret ederek askeri yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

İsrail-Filistin çatışması (Aksa Tufanı ve Gazze’ye saldırılar)

7 Ekim sabahı, Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir operasyonla saldırıya geçti.

Gazze'den İsrail'e doğru sayısız roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez geçiş noktasını hızla ele geçirerek İsrail topraklarına sızdı. Bu hareketliliğe karşılık olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne büyük bir hava operasyonu başlattı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu hava saldırıları sonucunda Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 4500 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in saldırılarında 150 kişiden oluşan Filistinli 22 ailenin tümüyle katledildiğini bildiren Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sağlık çalışanlarını da hedef aldığını, şu ana kadar Gazze'de 6 sağlık çalışanının öldürüldüğünü, 15'inin de yaralandığını belirtti.

Öte yandan İsrail güçlerinin, Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı saldırıdan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinli sayısı 20'ye yükselirken en az 110 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'den gelen saldırılar sonucunda ise İsrail'de 1200’den fazla kişi yaşamını yitirirken, 2806 kişi yaralandı ve bu yaralılardan 106'sının durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Saldırılar sırasında Hamas tarafından esir alınan İsraillilerin sayısının da 200'den fazla olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104357/israil-tam-taarruza-geciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.