2023 yılı asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren 2023 yılı asgari ücret tutarının belirlenmesi için görüşmeler aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Hükümet tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalar asgari ücrete, yılsonu enflasyonunun üstünde zam oranı yapılacağına işaret ediyor.
Hande Akyol
|
14 Kasım 2022, Pazartesi - 16:47
2023 yılı asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı.

Araştırmalar devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 7, 8 ve 9 Aralık 2022 tarihinde toplanacağı açıklandı.

Aralık boyunca komisyon dört toplantı düzenleyecek ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

2023 yılı asgari ücret beklentileri

Hükümetin, yüksek enflasyonun asgari ücretle çalışanların üstündeki tahribatını gidermek için en az yılsonu enflasyon oranının üstünde zam yapması bekleniyor.

Merkez Bankasının yılsonu enflasyon tahmini yüzde 60,4, Reuters'ın geçen ayki anketine katılanların beklentisiyse yüzde 72,25. Hükümetin orta vadeli plandaki hedefiyse yüzde 65.

Temmuz ayındaki yüzde 29'luk oran çıkarıldığında üç farklı beklentiye göre, asgari ücrete sırasıyla en az yüzde 31,4, yüzde 43,25 ve yüzde 36 zam gelmesi beklenebilir.

Buna göre asgari ücretin üç beklentiye göre yılsonu enflasyonunun üstünde olması gereken seviyeler şöyle:

7 bin 230 TL, 7 bin 390 TL ve 7 bin 480 TL.

"Tahribatı ortadan kaldıracağız"

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette enflasyona dikkat çekerek, "Aralıkta enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" demişti.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1933302/2023-yili-asgari-ucret-gorusmeleri-icin-geri-sayim-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.