Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Şehit, gazi yakınları arasında ayrımcılık var. Ayrımcılık yapan vatansever değildir. MHP'nin Genel Başkanına parantez açarak sesleniyorum. Sarayı dinleme, şehitlere, gazilere saygılıysan bu kanunu getir, parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. " dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Kasım 2022, Salı - 13:48
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında kürsüde  gündeme ilişkin mesajlar verdi.

Şehit ve gazi yakınlarının sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili MHP liderine seslendi.

"Sarayı dinleme, şehitlere, gazilere saygılıysan bu kanunu getir"

Kılıçdaroğlu, "Şehit, gazi yakınları arasında ayrımcılık var. Ayrımcılık yapan vatansever değildir. Ayrımcılığın ortadan kaldırılması için 15 kanun teklifi verildi. MHP'nin Genel Başkanına parantez açarak sesleniyorum: Türkiye'nin bu temel sorununu çözmek istiyorsan, ayrımcılık ortadan kalksın istiyorsan, şehitlere, gazilere saygılıysan bu kanunu getir, parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. Bizim değil, senin olsun, çıkaralım. 'Ben çıkaracağım ama saray izin vermiyor' dinleyebilirsin. Bir de sarayı dinleme, 'Kılıçdaroğlu'nu dinleyeceğim' de." ifadesini kullandı.

"Zehir saçan bir dilleri var. Terörden nasıl nifak çıkarabilirim diye düşünen insanlar"

Terör örgütlerine yönelik ve pazar günü yaşanan terör saldırısına sert tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Pazar günü tüm milletimizi derinden üzen bir terör saldırısı yaşandı. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100'e yakın yaralımız var. Birileri bunları sayıdan ibaret sanıyor olabilir ama her birinin hikayesi var. Toplumun kucaklaşmasını engellemek isteyenlerin bazıları siyasetçi, gazeteci, yönetici olarak aramıza geziyorlar. Zehir saçan bir dilleri var. Terörden nasıl nifak çıkarabilirim diye düşünen insanlar. Özür dilerim ama bunlar alçak insanlar." diye konuştu.

Terör saldırısı sonrası kendisine yönelik söylemler üzerinden de konuşan Kılıçdaroğlu, elindeki fotoğrafı göstererek sert sözlerine devam etti.

CHP Genel Başkanı, "Bu fotoğrafa koyduğunuz terör örgütün hedef aldığı kişidir. Başka bir terör örgütünün saldırı düzenlediği kişidir. Bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor diye utanmadan suçladığınız kişidir. Bu 5  para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim" ifadesini kullandı.


    "O sınır kapısından nasıl geçtiler"

    CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerine, "Her türlü küfrü hakareti yaptılar. 'Bu terörist kaçak yollarla ülkemize girmiş' diyorlar. Biz Hudut namustur' dediğimizde niye hakaret ettiniz? Sınırı geçecekler, İstanbul'a gelecekler, fabrikada çalışacaklar, bombayı patlayacaklar, insanlar hayatını kaybedecek ve birileri bunun hesabını vermeyecek... Olmaz. O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Bizim bilmediğimiz ne kadar terörist uyuyan hücre olarak yer alıyor? Terör bir insanlık suçudur, ortak tavır takınmak zorundayız. 30-35 yıldır hala terörle mücadelede ciddi yol alınmışsa bir sorunumuz var demekti" diye devam etti.

    "Yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine niye evet dedin"

    Bahçeli'ye de bir parantez açayım diye konuşan MHP lideri, Yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine Bahçeli sen niye evet dedin? Teröre de lanet olsun, teröriste de lanet olsun, teröristin yolunu açana da lanet olsun. Söz veriyorum; bu milletin sırtından bunu söküp atacağız. Terörle, teröristlerle nasıl mücadele edilirmiş Millet İttifakı iktidar olduğunda bütün dünya öğrenecek" diye konuştu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/1934404/kilicdaroglundan-bahceliye-cagri
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.