Trafik sigortasında yeni düzenleme

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Trafik sigortasında yeni düzenlemeye gidiliyor. Yapılan düzenlemeye göre, sıfır çok riskli sürücüler ve sekiz çok iyi sürücüler basamağı getirilerek, 5 yıl kaza yapmayan sürücülere 8'inci basamağa yüzde 50 indirim yapılacak. Sıfır basamağında bulunanlara ise yüzde 200 zam gelecek.
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 12:17
Trafik sigortasında yeni düzenleme

25 milyon araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası ile ilgili düzenleme açıklandı.

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ise konuşa ilişkin yaptığı açıklamada, Trafik sigortasında 15,5 yılda 17,5 milyar liralık zarar oluştuğunu ve bunu sigorta şirketlerinin göğüslediğini belirtti, trafik kazalarındaki azalmaya da dikkat çekti. 

Trafik sigorta poliçelerinde sistemin değişeceğini söyleyen Eroğlu," Şu an trafik sigortası indirimleri ya da zamları 7 kategoride belirleniyor." diye konuştu.

Trafik Sigortası Sicil Bilgesi geliyor 

Yeni sistem ile Trafik Sigortası Sicil Bilgesi getiriliyor. 2025'ten sonra bu belgeyi ticari araç sürücüleri istendiğinde kullanacak. Bu sistem ile trafik canavarlarının çalışması zorlaşırken ağır kusurlu olarak kaza yapan sürücülerin rehabilite edilmesi sağlanacak. Filoların maliyetinin ve sürücülerin kazalarının azaltılması oto sigorta ürünlerinin ucuzlaması hedefleniyor.

Dinamik basamak yöntemi 

Sürücülerin ayrıştırılması için dinamik basamak yöntemi uygulanacak. Buna göre,  2 kategori daha eklenecek. En düşük basamakta "çok riskli sürücüler" yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak.  Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte "çok iyi sürücüler" basamağı açılacak. Bu sürücülerin poliçelerinde ise yüzde 50 indirime gidilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1936632/trafik-sigortasinda-yeni-duzenleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.