Trafik sigortasında sahte poliçelere dikkat

Primler artınca trafik sigortası, dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı, "Aracını yeni satan ya da trafik sigortasının yenilemesi gelen kişilere ulaşarak uygun fiyatlı sigorta yapacağım diyerek insanları dolandırıyorlar. Hatta bazı dolandırıcıların sahte poliçe bile düzenlediği belirtiliyor" diyerek vatandaşları uyardı.
Ersin Küçükbarak
|
08 Kasım 2022, Salı - 10:11
Trafik sigortasında sahte poliçelere dikkat

Araçların trafik sigortasının yenilemesinin geldiğini ya da yeni bir araca sigorta yapılması gerektiğini öğrenen dolandırıcılar, ucuz teklif verip vatandaşı dolandırmaya başladı.

Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı "Aracını yeni satan ya da trafik sigortasının yenilemesi gelen kişilere ulaşarak uygun fiyatlı sigorta yapacağım diyerek insanları dolandırıyorlar. Hatta bazı dolandırıcıların sahte poliçe bile düzenlediği belirtiliyor” dedi.

 Turusan Bağcı, “İki şekilde yapıyorlar. Bir tanesi yüzde 80-85 internet sayfalarını taklit ediyorlar. Sonra insanlar fiyatlar da çok yükseldiği için 4 bin lira ile 10 bin lira arasında trafik sigortasını internette yüzde 50 indirimli görüyor. O yüzden de buna kanıyorlar." Şeklinde konuştu.

"Tüketiciler, fiyat farklılıklarına kanmasın"

Milliyet'te yer alan habere göre; "Tüketiciler, fiyat farklılıklarına kanmasın" uyarısında bulunan Turusan Bağcı, "Özellikle büyükşehirlerde fiyat farkı o kadar çıkmıyor. Yüzde 5 maksimum yüzde 10 çıkar. Tüketicilere uyarım fiyat farklılıklarına kanmasınlar. Ucuz fiyat veriyorlar, kredi kartıyla para çekiyorlar, çoğu zaman da sahte poliçe gönderiyorlar. Böylelikle kişiler sahte olduğunu anlamıyor. Polis çevirmesine yakalandıklarında poliçelerinin sahte olduğunu öğreniyorlar. Araç sürücüsünün aracı bağlanıyor ve tüketici mağdur oluyor" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1915668/trafik-sigortasinda-sahte-policelere-dikkat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.