NATO Polonya gündemiyle toplandı

NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köye düşen ve 2 kişinin ölümüne yol açan füze nedeniyle toplandı. Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 14:56
NATO Polonya gündemiyle toplandı

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş devam ederken dünyanın gözü kulağı Polonya'dan gelecek haberlerde.

Dün Polonya'ya Rus yapımı füze düştüğü iddiası bir numaralı gündem olmaya devam ederken konuya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Biden ve Polonya'dan füze ile ilgili peş peşe flaş açıklamalar geldi. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg öncülüğünde olağanüstü olarak toplandı. 

Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu.

"Bunlar Putin'in başlattığı savaşın sonuçları"

Kanıtlar Polonya'ya yönelik saldırının kasıtlı olmadığını gösteriyor diye konuşan   Stoltenberg, sorumluluğun ise Rusya'ya ait olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri, "Patlamaya büyük ihtimalle Ukrayna'nın savunma sistemi yol açtı. Bunlar Putin'in başlattığı savaşın sonuçları. Rusya bu savaşı bitirmelidir. NATO tek vücut olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Yaşanan olayın ardından hava savunma sistemlerini aktif olup olmadığına dair açıklamalarda bulunana NATO Genel Sekreteri, "Bizim sistemlerimiz 7/24 aktif. Kara temelli sistemlerimiz, donanma temelli sistemlerimiz var. Bunun yanında tabii ki odaklandığımız; ittifakın doğu kısmında varlığımızı arttırdık. Şu anda soruşturma devam ediyor, henüz bu ayrıntıları sizinle paylaşmam doğru olmaz. Bu olay kuvvetle muhtemel Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinden kaynaklanıyor, Rusya'nın bilerek bu saldırıyı yaptığına dair bir gösterge yok." dedi. 

"NATO ve müttefikleri Ukrayna'yı destekliyor"

Rusya ile temas halinde olduklarını da belirten Stoltenberg, Ukrayna'nın yanlarında olduklarını sözlerine eklendi. 

Jens Stoltenberg, "NATO ve NATO müttefikleri Ukrayna'yı destekliyor. Ukrayna kendisini Rusya'nın başlattığı savaşa karşı korumakta. Bizim hava savunma sistemlerimiz 24 saat gelebilecek tüm saldırılara karşı bizi korumakta. Dün akşam bunu da ortaya koyduk, ortada herhangi bir bilinçli saldırı yok." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1938373/nato-polonya-gundemiyle-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.