Bakan Bayraktar: 6 bin 600 hektarlık maden sahası rehabilite edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'deki maden sahalarının rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar 6 bin 600 hektarlık alanın rehabilite edildiğini ve 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikildiğini açıkladı. Bayraktar, madencilik sektörünün çevreyle bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı ve sektörün istihdam potansiyelini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Afife Kaya
|
30 Nisan 2024, Salı - 20:04
Bakan Bayraktar: 6 bin 600 hektarlık maden sahası rehabilite edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin maden sahalarında yürütülen rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, bugüne kadar 6 bin 600 hektarlık alanın rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın yeniden dikildiğini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sosyal tesislerinde düzenlenen Türkiye Madencilik Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bayraktar, madenciliğin çevreyle bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bayraktar, madencilik sektörünün ulusal ve uluslararası arenada önemli bir ilgi odağı haline geldiğini dile getirerek, milli enerji ve maden politikası çerçevesinde ara ve uç ürün üretiminin hedeflendiğini açıkladı. Son 15 yılda sektörün ortalama olarak 136 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını belirten Bayraktar, Türkiye'nin kaynak zengini bir ülke olarak daha ileriye gidebileceğini ve istihdam katkısını artırabileceğini ifade etti.

Türkiye'de son 10 yılda yıllık ortalama 758 milyon ton maden üretildiğini kaydeden Bayraktar, önceliklerinin sanayinin ihtiyaç duyduğu madenleri kendi kaynaklarıyla karşılamak olduğunu belirtti. Bayraktar ayrıca, madencilik sektörüne yapılan yatırımların artarak devam edeceğini vurgulayarak, çevreci madencilik anlayışının uluslararası boyutları olan bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

TOBB Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan ise ülkede sürdürülebilir madencilik faaliyetlerinin planlanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, madencilik sektörünün büyümesi için yeni bir anlayışa ve yatırımcı dostu ortamların oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kırşan, madencilik sektörünün en önemli sorunlarının orman mevzuatı uygulamalarından kaynaklandığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde madencilik girişimlerinin olumlu sonuçlandırılmasının beklentileri arasında olduğunu dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136197/bakan-bayraktar-6-bin-600-hektarlik-maden-sahasi-rehabilite-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.