Protokol Yolu Tüneli’ndeki çalışmalar ne zaman tamamlanacak? ABB'den açıklama

ABB İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü Alt Yapılar Şefi ​​​İsmail Yıldırım, Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde yapılan çalışmaların ilk aşamasının ay sonuna doğru, diğer taraftaki çalışmaların ise 20-25 gün içinde bitirileceğini söyledi. Yıldırım, çalışmaların zamanlamasına ilişkin eleştirilere ise "Yaptığımız risk analizleri daha fazla beklememiz gerektiğini bize gösterdi. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık" ifadeleriyle yanıt verdi.
Ecem Çetin
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 15:42
Protokol Yolu Tüneli’ndeki çalışmalar ne zaman tamamlanacak? ABB'den açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geçtiğimiz aylarda yapay kayanın bir aracın üzerine düşmesi sonucu kaza yaşanan  Esenboğa Havalimanı yolu üzerindeki Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde çalışma başlattı.

Çalışma nedeniyle trafik tek yönden sağlanırken, özellikle sabah ve akşam iş saatlerinde bölgede trafik yoğunluğu oluşuyor.

Ankara Masası, çalışmalarla ilgili son durumu belediyeye sordu.

"Yapay kayalar güvenlik zafiyeti oluşturuyor"

ABB İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü Alt Yapılar Şefi  İsmail Yıldırım, ilk amaçlarının tünellerin boyunu uzatmak olduğunu belirterek "Tünellerin boyunu uzatıp, her iki taraftan da trafik akışını sağladıktan sonra yukarıda işlem yapmaya devam edeceğiz. Çünkü yukarıdaki yapay kayalar ciddi bir güvenlik zafiyeti oluşturuyor." dedi.

Yıldırım, " O tepenin içinde bir su havzası var. Bu su havzası nedeniyle iskelelerin tutunduğu kayalar boşluğa çıkmış. Bu yüzden rüzgardan, mevsim şartlarından düşüp daha büyük zararlar verebilirdi. Bu yüzden ivedi bir şekilde, müdahale edildi. Halen üst bölgelerde bazı yarılmalar ve çatlamalar var." diye konuştu.

Yıldırım, yapay kayalarla ilgili yapacakları çalışmaların trafik akışını engellemeyeceğinin altını çizdi.

"Ayın sonuna doğru diğer tarafta çalışmalara başlayacağız"

Çalışmaların bitiş sürecine ilişkin bilgi veren İsmail Yıldırım " Bu ayın sonuna doğru şuan çalışma yaptığımız taraftaki çalışmaları tamamlayıp yolu diğer tarafa vermeyi planlıyoruz. Ondan sonrada 20-25 günlük bir süreçte çalışmaları tamamlamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Planlandığı gibi bir zemin yok"

En büyük şansızlıklarının beklenmedik bir zeminle karşılaşmış olmaları olduğuna vurgu yapan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Planlandığı şekilde bir zemin yok orada. Kimi yerlerde çok yumuşak kimi yerlerde çok sert zeminler var. Fore kazık çalışmaları yaptık, bazıları çok derinlere inerken, bazıları taş zemine denk geldi. O yüzden iş bu kadar uzun sürdü. Ama diğer tarafa geçtiğimiz zaman çok hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayacağız." 

"Risk analizleri daha fazla beklememiz gerektiğini bize gösterdi"

Çalışmaların zamanlamasına 'okullar kapalıyken neden yapılmadı' yönünde eleştiriler geldiğini belirten Yıldırım "Şuanda yapmış olduğumuz işlem herhangi bir zaman dilimine mensup planlanmış bir işlem değil. Aciliyeti olan risk oluşturduğu, insanların can ve mal güvenliğini sıkıntıya düşürdüğü, aynı zamanda valimizin ve Mansur başkanımız hassasiyetle üzerinde durduğu için ansızın oraya giriş yaptık. Çok hızlı gerçekleşti bu işlem. Orada yaptığımız risk analizleri daha fazla beklememiz gerektiğini bize gösterdi. Fen İşleri Dairesi olarak biz risk analizlerini yapıp buna göre davranmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1940433/protokol-yolu-tunelindeki-calismalar-ne-zaman-tamamlanacak-abbden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.