Ersoy, "Hiçbir cemevi bize bağlanmadı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cemevlerine ilişkin açıklama yaptı. Ersoy, "Hiçbir cemevi bize bağlanmadı" dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Kasım 2022, Cuma - 14:05
 Ersoy, "Hiçbir cemevi bize bağlanmadı"

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

" Hiçbir cemevi bize bağlanmadı"

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının, bir destek kurumu olduğunu vurgulayan Ersoy, "Cemevleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanmadı. Yeni kurulan kurumumuz cemevlerinin ihtiyaçlarını, eksiklerini karşılamak için kurulmuş bir destek kurumu. Hiçbir cemevi bize bağlanmadı." dedi.

"Beni turizm konusunda eleştirmeyin"

Bizdeki verileri biz oluşturmuyoruz. Kaç turistin geldiği, direkt pasaport polisinden aldığımız veri. Günübirlik turistler toplam sayının yüzde 1’ini geçmez ifadesini kullanan Bakan Ersoy, "2021’de hükümet olarak pandemi sürecini çok iyi yönettiğimiz için çok daha hızlı bir çıkış yaptık. ‘V’ çıkışı gerçekten gerçekleşti. Diğer ülkeler bu çıkışı gerçekleştiremedi. Her şey konusunda eleştirin ama beni turizm konusunda eleştirmeyin." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1941684/ersoy-hicbir-cemevi-bize-baglanmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.