CHP’den ücretli çalışanlar için ‘gelir vergisi’ teklifi

CHP, ücretli çalışanların yüksek gelir vergisi altında ezildiğini belirterek, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi için kanun teklifi verdi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Kasım 2022, Pazar - 13:39
CHP’den ücretli çalışanlar için ‘gelir vergisi’ teklifi


CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle, vergi dilimlerinde yıllar içinde güncelleme yapılmamasından kaynaklanan gerekçelerle dar gelirlilerin yüksek vergi ödemesine neden olan mevcut tarife değiştirilerek, düşük gelirlilerin yüksek vergi ödemesinin önlenmesi amaçlanıyor.

‘Tüm çalışanlar damga vergisinden muaf olsun’

CHP Grup Başkanvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, Gelir Vergisi Kanunu’nda ve Damga Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklif, gelir vergisi dilimlerinin yeniden güncellenmesini ve ücretlilere yapılan tüm ödemelerin damga vergisinden muaf tutulmasını içeriyor.

"Vergi dilimleri, enflasyonun etkisini de gidermek üzere ayrıca enflasyon oranında da artırılmıştır"

Teklifin gerekçesinde, “İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyon dönemi nedeniyle yılbaşında belirlenmiş olan vergi dilimleri yıl içinde yetersiz kalmıştır. Bunun sonucunda mükellefler normal gelir vergisinin yanında bir de enflasyon vergisi ödemek zorunda kalmaktadırlar. Bu nedenle teklifimizde yer alan vergi dilimleri, enflasyonun etkisini de gidermek üzere ayrıca enflasyon oranında da artırılmıştır. Sonuç olarak teklifimizle Gelir Vergisi Tarifesinde yer alan vergi dilimlerinin yükseltilerek ücretle çalışan vatandaşlarımızın yüksek vergi ödemelerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.” denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1944216/chpden-ucretli-calisanlar-icin-gelir-vergisi-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.