CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu TÜİK'ten randevu istediğini ancak verilmediğini belirterek TÜİK'e gideceğini açıklamıştı. TÜİK'e giden Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 11:03
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmamasının ardından kurumun kapısının önünde basın mensuplarına konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

TÜİK Cumhuriyetin önemli kurumlarından birisidir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu kurumun verdiği rakamlar üzerine siyasi partiler, ekonomik çevreler politikalar oluştururlar ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşırlar. Dün TÜİK'ten randevu istedik. Buraya sağlık ve tutarlı bilgiler almak için geldik. Kabul edilemeyeceğimizi bize ilettiler. TÜİK'in kendi sitesinde yer alan metni kendilerine ilettik.

Buraya neden geldik onu da anlatayım. Enflasyonu açıkladılar. Yıllık enflasyon yüzde 21,31 bu rakamlar güven vermiyor. Tüm vatandaşlarımıza burada sesleniyorum. Enflasyon gerçekten bunların iddia ettiği gibi mi? Burası güven vermiyor.

TÜİK devlet kurumu olmaktan çıkarak sarayın kurumu olmuştur. Burada çalışanlar şunu unutmasın. Saray memurları ayrıdır devlet memurları ayrıdır. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. İşinizi doğru yapın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1153097/chp-lideri-kemal-kilicdaroglu-tuike-alinmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.