İstiklal'de çekilen o videoya gözaltı

İstiklal Caddesi'nde elleri bulunan poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut dilleri ile toplumda infial yaratacak bir şekilde eylemde bulunan ve bunu da sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşan üç kişiden biri gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 09:34
İstiklal'de çekilen o videoya gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Taksim İstiklal Caddesi'nde üç kişinin ellerindeki poşeti gösterdiği videonun tolumda infial yaratacak tarzda olduğuna işaret edildi.

Tespit edilen şüphelilerin yakalanması sebebi ile çalışma başlatıldığı ve şüpheli A.A'nın Beyoğlu ilçesinde kaldığı otelde yakalandığı aktarıldı.

Yakalanan A.A gözaltına alınırken görüntülerin İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlamadan önce çekildiği anlaşıldı.

Videonun patlamayla ilgili olmadığı anlaşıldı

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesapları incelemeye alındığında, başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntüler ile aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 6 Kasım'da video paylaşımı yaptıklarının görüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Her ne kadar görüntüler 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturup toplumda infial yaratsa da videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Ayrıca videoda görülen şapkalı şahıs F.R.’nın 08.11.2022 ve A.O.’nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkemizden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun bilinen patlama olayıyla ilgili olmadığı anlaşılmıştır."

Açıklamada, yakalanan şüpheli A.A'nın adli makamlara sevk edildiği ve konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1945450/istiklalde-cekilen-o-videoya-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.