İran’da protestolara katılan iki ünlü oyuncu gözaltında

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasından sonra yaşamını yitirmesine tepkiler dinmiyor. Protestolar devam ederken sosyal medyada başörtüsünü çıkarıp fotoğraf ve video paylaşan ünlü oyuncular da gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 12:39
İran’da protestolara katılan iki ünlü oyuncu gözaltında

Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan olaylara tepkiler sürüyor.

İranlı aktör ve aktrisler de son dönemde tepki gösteren açıklamalar yayınlarken ülkenin önde gelen iki oyuncusu Hengameh Ghaziani ve Katayoun Riahi sosyal medyada yaptıkları paylaşım yüzünden gözaltına alındı.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA, paylaşımları “provokatif” olarak değerlendirdi. Cumartesi günü Ghaziani, Instagram üzerinden bir video paylaşmıştı. Videoda Ghaziani, sokakta başörtüsünü çıkarırken görülüyordu. Ghaziani videonun altına, “Belki bu benim son paylaşımım olacak. Fakat bu andan itibaren bana ne olursa olsun, şunu bilin ki son nefesime kadar İran halkının yanında olacağım” notunu düştü.

Ghaziani, geçen hafta yaptığı bir paylaşımda da İran hükümetini “çocuk katili” olarak tanımlamış ve 50’den fazla çocuğun ölümünden sorumlu tutmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1945847/iranda-protestolara-katilan-iki-unlu-oyuncu-gozaltinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.