Endonezya'daki depremde can kaybı 162’ye yükseldi

Endonezya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 162’ye yükseldi.
Editör
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 19:09
Endonezya'daki depremde can kaybı 162’ye yükseldi

Endonezya'nın Batı Java eyaletinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 162’ye yükseldi.

Endonezya'nın Batı Java eyaletindeki Cianjur bölgesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı artıyor. Endonezya Ulusal Afet Ajansı (BNPB) tarafından yapılan açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 162’ye yükseldiği belirtilerek, Cianjur bölgesinde 5 binden fazla kişinin yerinden olduğu ve 2 bin 200'den fazla evin hasar gördüğü aktarıldı.

Batı Java Valisi Ridwan Kamil daha önce yaptığı açıklamada, 700'den fazla kişinin yaralandığını aktarmıştı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, can kaybı ve yaralı sayısının artabileceği ifade edildi.

Endonezya'da 2018’de Sulawesi Adası'nda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 4 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

Türkiye'den taziye

Dışişleri Bakanlığı, Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde meydana gelen depremle ilgili taziye açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, dost ve kardeş Endonezya halkı ile hükümetine içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946794/endonezyadaki-depremde-can-kaybi-162ye-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.