Bahçeli, "Esad ile görüşülmeli"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Temasların devam etmesini dile getiren Bahçeli, "Beşşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır" dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Kasım 2022, Salı - 10:58
Bahçeli, "Esad ile görüşülmeli"

MHP lideri Bahçeli Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Esad ile görüşülmeli"

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini değerlendirdi. Temasların devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Bununla kalınmamalı Beşşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır" dedi.

"HDP Meclis'e sızmış düşman bakiyesidir"

Tek bir teröristin yaşamasına dahi artık göz yumamayız diye konuşan MHP lideri,  Pençe-Kılıç harekatı hukuki ve meşru bir haktır. Buna karşı gelen ve dünyaya çağrı yapan HDP Meclis'e sızmış düşman bakiyesidir. Bu partinin siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır." şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Bahçeli, "Buradan baktığımızda CHP'yi HDP'den, HDP'yi CHP'den ayrı tutmamız hayaldir. Öldürülen teröristlere başsağlığı dilemek, Türkiye'nin karşısında konumlanmak hafif meşrepliktir. HDP ile iş tutup aynı emellerde bulunanlar bu sözlerimin muhatabıdır." dedi.

"İçişleri Bakanımıza alçak diyen namerttir"

 TSK'ya iftira atanların alayı birden düşman saflarında paralı askerliğe talip olmuş müptezelleridir diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İçişleri Bakanımıza alçak diyen, haksız suçlamalarda bulunan PKK/YPG adına saldıran terörist seviyelerin topu alçaktır, namerttir.  Terör örgütlerinin sözcülüğüne meyletmek, devlete ve hükümete hakaret etmek haramzadeliktir.  Teröristlere ve destekçilerine sesleniyorum; ölünüzü diriniz, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla yüzleştireceğiz. " ifadesini kullandı.

"Masalarda değil, meydanlardayız"

Anket şirketlerine değinen Bahçeli, "Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Masalarda değil, meydanlardayız. Haklı ve tarihi mücadelemizde kesinlikle gevşemeyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, algı oyunlarını bozarak geliyor. İftira düzeneklerini yıkarak geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor. Hiçbir engele takılmadan, karanlık senaryoya aldırmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için gece demiyoruz, gündüz demiyoruz, en ufak yılgınlık göstermiyoruz." diye konuştu.

Bahçeli'den ABD'ye tepki 

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti, " Pençe-Kılıç harekatında terör örgütünün sığınakları, depoları, inleri tahrip ve imha edilmiştir. Bizim terörle mücadelemiz küresel güçlerle mücadeledir. Türkiye'nin iç politikası ABD'nin dış politikasıdır. PKK-YPG'yi kara gücü olarak isimlendiren, bütçesinden kaynak ayıran ABD, Türkiye'ye açık cephe almıştır. Bu cepheyi görüyoruz. Reste rest diyecek yürekliliği gösteriyoruz."

"Tüm öğretmenler kadroya geçirilmeli"

Öğretmenlere ilişkin konuşan Bahçeli," Öğretmenlerimiz büyük ruh mimarlarıdır. Onlara karşı kalbimiz minnet hisleriyle doludur. Öğretmenlerimize ne yapsak bin defa helal olsun diyorum, üzerimize ne düşüyorsa yapmanın sözünü veriyorum. 3 Şubat 2022'de TBMM'de kabul ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu çok ciddi bir kazanımdır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli hiçbir öğretmen kalmamalı hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1947622/bahceli-esad-ile-gorusulmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.