7 HDP'li hakkında fezleke düzenlenecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kobani olaylarının yaşandığı tarihte MYK üyesi olan 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenleneceği bildirildi.
Ankara Masası
|
25 Eylül 2020, Cuma - 17:01
7 HDP'li hakkında fezleke düzenlenecek
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olayları ile ilgili Ankara merkezli 7 ilde yapılan PKK/KCK operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 82 kişiden 20’sinin yakalandığını açıkladı. 




61 şüpheli dağ kadrosunda

Yakalanamayan 61 şüphelinin bir kısmının PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları, bir kısmının da yurt dışında olduğunun tespit edildiği belirtilirken, “Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurt içinde olduğu anlaşılan (1) şüphelinin de yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir." denildi.




HDP'liler hakkında fezleke

Açıklamanın devamında, olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceği kaydedildi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/195122/7-hdpli-hakkinda-fezleke-duzenlenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.