İki evladını kaybeden Uygur Türkü anne feryat etti

Çin, özellikle Uygur Türklerinin yaşadığı bölgelerde sıkı Covid-19 önlemleri uygulamaya devam ediyor. Çin'in tedbir politikası bir Uygur aileyi paramparça etti. Evi yanan aile, yangın çıkış kapılarının kilitli olması sebebiyle mahsur kaldı. Yangında ailenin iki küçük çocuğu can verdi. Uygur Türkü anne ise feryat etti.
Editör
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 23:19
İki evladını kaybeden Uygur Türkü anne feryat etti

Yangında çocuklarını kaybeden Uygur Türkü anne “Kapılar açık olsaydı kaçabilirdik. İki evladımı kaybettim. Yangın çıkış kapısını neden kilitlediler” diyerek feryat etti.

Uygur Türkü annenin feryadı sosyal medyada yer aldı.

Anne yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Yangın çıkış kapıları kilitliydi, bu yüzden kapılardan kaçamadık. Yangın çıktığını anladığımızda tüm koridor dumanla dolmuştu. Ne merdivenlerden ne de asansörden kaçabildik. Sonra en azından yangın çıkış kapısını tekmeleyerek açabileceğimizi umarak, 21. kattan çatıya çıkacağımızı düşündük. Ama kilitli olduğu için açamadık. Hiçbir koşulda yangın çıkış kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemeli. Binamızdaki yangın hortumunda su yoktu. Yangın çıkış kapısı kilitliydi, bu yüzden mahsur kaldık. Çocuklarımdan üçünü kendimle birlikte yatak odasına kilitledim. Ama diğer iki çocuğu yol boyunca siyah dumanın içinde kaybettim. İki çocuğum kara kış ortasında öldü. İki çocuğum bu soğukta can verdi. Çocuklarımı geri getirebilecek misiniz? Param var ama paradan çok daha önemli olan iki canımı kaybettim. Dumanlar ve alevler iki çocuğumu yuttu. Yangın çıkış kapısını neden kilitlediler? Kapılar açık olsaydı kaçabilirdik."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1970534/iki-evladini-kaybeden-uygur-turku-anne-feryat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.