Polis merkezini ateşe verdiler

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 10:23
Polis merkezini ateşe verdiler

Siyahi Amerikalı Floyd'un bir polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis'te göstericiler polis merkezini ateşe verdi.

 ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olayların üçüncü gününde göstericiler polis merkezine girerek binayı ateşe verdi.

ABD'de polis şiddetinin yarattığı tartışma ve olaylar sürüyor. Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis'in üçüncü bölgesinde Salı günü başlayan gösterilerde, polis ile çoğunluğu siyahi göstericiler arasındaki çatışmalar dün gece de devam etti.

Floyd'un hayatını kaybettiği üçüncü bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara ve Amerikan medyasına yansıdı.

Polis barikatını aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bazı sosyal medya hesapları tarafından canlı olarak yayımlandı.

Bu sırada etrafta pozisyon alan polisler, binlerce göstericinin bulunduğu kalabalığa yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Öte yandan Minnesota Valisi Tim Walz'un talimatıyla bölgeye gönderilen Ulusal Muhafız Birliklerinin kısa sürede bölgeye ulaşması bekleniyor.

Medyada, olayların gidişatının, Ulusal Muhafızların bölgeye ulaşmasıyla değişebileceği yorumları yapılıyor.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı
46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19804/polis-merkezini-atese-verdiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.