TİSK Başkanı Akkol'dan EYT açıklaması

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol işverenler olarak asgari ücrette istikrarlı ve dengeli bir rakam için ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti. EYT konusunda bakanlığa 3 öneri sunduklarını ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 14:55
TİSK Başkanı Akkol'dan EYT açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

"EYT konusunda bakanlığa 3 öneri sunduk"

Akkol EYT konusunda bakanlığa 3 öneri verdiklerini ve işverenin bu konuda yanlız bırakılmayacağının müjdesini aldıklarını ifade etti.

 TİSK Başkanı, " Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı.  Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi. Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğ etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor."  diye konuştu.

"Elimizi taşın altına koyacağız"

Asgari ücretle ilgili konuşan Akkol, "Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafınını memnun olduğu, işverenleri koruyan bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1980848/tisk-baskani-akkoldan-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.