Akar, "Terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı ilişkin konuştu. Etkisiz hale getirilen terörist sayısını paylaşan Akar, "Terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
02 Aralık 2022, Cuma - 13:06
Akar, "Terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz"

Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı ve etkisiz hale getiren terörist sayısına ilişkin konuşan Akar, " 491 terörist etkisiz hale getirildi. Terör koridoru oluşmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Harekatlarda tek amacımız ülkemizin hak ve hukukunu korumak. Ne yapmamız gerekiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde TSK bugüne kadar olduğu gibi gereğini yapmaya devam edecek." açıklamasını yaptı.

"Aklınızı başınıza toplayın"

Yunanistan'a diyalog çağrısını yineleyen Akar,  "Yunanistan'ın gerginliği arttırıcı eylem ve söylemlerinden vazgeçmesini bekliyoruz. Sabırla barışçıl yöntemlere inanıyoruz. Fakat diyalog çağrımız zafiyet değildir. Hakkımızı koruyacağız. Oldubittiye izin vermeyeceğiz. Aklınızı başınıza toplayın. 3. tarafların söylemleriyle kendinize havada görmeyin." ifadesini kullandı.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin  terör örgütlerine yardımı hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar," Teröristlere olan desteğinizi kesin, TSK varken sizin müttefikiniz, sizinle işbirliği yapabilecek güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1982475/akar-teror-koridoru-olusmasina-musaade-etmeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.