Akar'dan kimyasal silah iddiasına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığı" iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler." dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Ekim 2022, Cuma - 14:36
Akar'dan kimyasal silah iddiasına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadeleye ilişkin konuşan Akar, "Biz başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Bizim tek amacımız ülkemizin ve milletimizin savunması ve güvenliği. Mehmetçik operasyonlarında, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz." dedi.

"Barış elimizi uzatıyoruz"

Yunanistan ile son dönemde yaşanan sorunlara da değinen Akar, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunları çözmek için gayret gösterdiğini, "sabırla, şefkatle barış elini uzattığını, barışın hakim olması için gerekenleri yaptığını" belirtti.

"Envanterde kimyasal silah yok, hesabını verecekler"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddiasına sert tepki gösteren Milli Savunma Bakanı,"  Bazı fitne fesat odakları zaman zaman bazı iftiraları ortaya atıyor. Yalanlarla hem insanların kafasını karıştırmak hem de Mehmetçiğin moralini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah yok.  “Bununla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için hukuk dairemiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Hukuki süreç başladı.  Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861758/akardan-kimyasal-silah-iddiasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.