İngiltere'de Strep A bakterisinden 8 çocuk hayatını kaybetti

İngiltere'de Strep A bakterisi sonrası vaka sayılarında artış yaşandı. Çocuklarda görülen hastalık sonrası hayatını kaybeden çocuk sayısı 8'e yükseldi.
Onur Çetinkaya
|
06 Aralık 2022, Salı - 10:29
İngiltere'de Strep A bakterisinden 8 çocuk hayatını kaybetti

İngiltere, koronavirüs ile mücadele ederken Strep A bakterisi paniği yaşamaya başladı.

Ülkede çocuklarda görülen hastalık nedeniyle vaka sayılarında bir hayli artış gözlendi.

Sağlık yetkilileri ailelere uyarıda bulunurken, doktorlara en küçük şüphede antibiyotik tedavisine başlayın talimatı gönderildi.

 Ölü sayısı 8'e yükseldi

İngiltere'nin Hampshire bölgesinde ilkokula giden bir çocuğun Strep A enfeksiyonuna yeni düşmesiyle toplam ölü sayısı 8'e yükseldi.

İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı, ülkede Eylül ayından bu yana 7 çocuğun Strep A enfeksiyonu nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Şimdiye kadarki ölümlerin 7'si İngiltere'de, birisi Galler bölgesinde gerçekleşti. İskoçya'da bugüne kadar sekiz ağır Strep A vakası görüldü, ancak buna bağlı ölüm yaşanmadı.

Strep A nedir? 

Strep A tıbbi olarak 'A grubu streptokok' olarak da bilinen ve boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi enfeksiyonlara neden olan bir bakteri. Pek çok insan bakteriyi farkında olmadan zararsız bir şekilde taşıyabilir. Strep A bazı insanlarda hiç belirti vermezken çoğunlukla döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini belli eder.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1987681/ingilterede-strep-a-bakterisinden-8-cocuk-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.