İngiltere'de Strep A kabusu

İngiltere'de Strep A bakterilerinin neden olduğu ölümcül hastalık vakaları, önceki yıllara göre yaklaşık 5 kat arttı. Ülkede son bir haftada 6 çocuk Strep A'nın neden olduğu hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti.
Onur Çetinkaya
|
03 Aralık 2022, Cumartesi - 15:54
İngiltere'de Strep A kabusu

Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde özellikle çocuklarda görülen salgın bir hayli fazla.

İngiltere'de ise hızla yayılmaya başlayan bakteri endişe verici boyuta geldi.

İngiltere'de 1-4 yaş arası 100 bin  çocuk başına 2,3 Strep A vakası yaşandı. Bu oran pandemi öncesi dönemde  ortalama 0,5 olarak kayıtlara geçti. 

Bununla birlikte kuruluş, son birkaç hafta içinde çocuklarda alt solunum yolu Strep A  enfeksiyonlarında ciddi hastalığa neden olan artışa ilişkin raporların ardından soruşturmaların sürdüğünü bildirdi.

Son bir hafta içinde İngiltere'de ve Galler’de, Strep A teşhisi konulduktan sonra bakterinin neden olduğu  invasif GAS hastalığı nedeniyle 6 çocuk hayatını kaybetti.

Strep a nedir?

Strep A veya Grup A streptokok (GAS) boğazda ve ciltte bulunan bir bakteri türüdür ve çoğu insanda herhangi bir belirtiye neden olmaz. Bununla birlikte, burun, boğaz ve akciğerlerde farklı hastalıklara neden olabilir. 

Strep A semptomları arasında yutkunma sırasında ağrı, ateş, beyaz benekli şişmiş bademcikler, şişmiş boyun bezleri, yüksek ateş veya deri döküntüsü yer alıyor.

Strep A ayrıca Bademcik iltihabı,Farenjit,Kızıl, İmpetigo veya erizipel gibi cilt enfeksiyonları, Selülit, Zatürreye neden olabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1984494/ingilterede-strep-a-kabusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.