İstanbul’da cephanelik gibi eve operasyon kamerada

Fatih Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından çok sayıda silahın ele geçirildiği operasyon kameralara yansıdı. Evde bir poşet dolusu uyuşturucunun da ele geçirildiği aramalarda, çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan aletler bulunmuştu. Gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Ersin Küçükbarak
|
06 Aralık 2022, Salı - 10:58
İstanbul’da cephanelik gibi eve operasyon kamerada

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri, Seyyid Ömer Mahallesi’nde bir evde silah ve uyuşturucu ticareti yapıldığına dair ihbar aldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, çevrede bir süre fiziki takip yaptı. Çalışmaların ardından operasyon için düğmeye basan Fatih Asayiş Büro Amirliği polisleri, geçtiğimiz Cuma günü saat 18.30 sıralarında eve baskın düzenledi. Baskında evde bulunan B.O. ve E.H.D.’nin etkisiz hale getirilmesinin ardından polis ekipleri arama yaptı.    

Cephanelik gibi evden çok sayıda silah ve uyuşturucu çıktı

Yapılan aramalarda kutuların içerisine düzenli şekilde konulmuş ve ambalajlanmış toplamda 34 adet tabanca ve 34 adet şarjör ele geçirildi. Devam eden aramalarda evin çeşitli yerlerinde kutular içerisinde 31 adet gövde üzerinde namlu tabanca, 34 adet tabanca sürgü takımı, 34 adet tabanca namlusu, 5 adet fişek, 33 adet tabanca mil ve fişek yatağı mekanizması, 33 adet tabanca kovan atma çıkarıcı ve çok sayıda silah imalatında kullanılan aletler ile 50 gram marihuana diye tabir edilen uyuşturucu madde, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 8 bin 120 lira bulundu.    

Suç makinesi şahıslardan biri tutuklandı

Aramaların ardından gözaltına alınan iki şahıs sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgularında “Tehdit”, “Kasten Yaralama” ve “Yağma” gibi suçlardan çok sayıda kayıtları olduğu tespit edilen şahıslar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden B.O., adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.H.D. ise “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “silah ticareti” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.    

Operasyon anı kamerada

Operasyon anı ve aramalar ise kameralara yansıdı. Cephanelik gibi evde yapılan aramalar görüntülere yansıdı. Görüntülerde evde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan aletlerin bulunduğu anlar kameraya yansıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1987777/istanbulda-cephanelik-gibi-eve-operasyon-kamerada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.