Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Meclis'te

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte Maden Kanunu'na eklenen geçici maddeyle zeytinlik alanda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önünü açan değişiklikler yer aldı.
Onur Çetinkaya
|
11 Aralık 2022, Pazar - 13:05
Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Meclis'te

Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’nda.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sunulan teklife göre, BOTAŞ'ın ödenmemiş vergi ve idari para cezaları, bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizlerinden oluşan borçları mahsuplaşma yoluyla silinecek. Mahsuplaşma karşılığında BOTAŞ, 31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşacak Hazine’den görevlendirme bedeli alacaklarından vazgeçecek.

TEDAŞ'a borçlar 5 taksitte ödenebilecek 

1 Ekim 2021 tarihi itibariyle ödenmemiş ve yapılandırılmamış borçların ana para kısmına ise taksit imkanı sunuluyor. Bunun için abonelerin 2023 yılı eylül ayı sonuna kadar TEDAŞ’a yazılı başvuru yapması gerekecek. Borçlar, her yılın ekim ayı sonuna kadar 5 eşit taksitle faizsiz olarak ödenecek. 

 Zeytinliklerde madenciliğe izin

Torba kanun teklifi, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin verilmesini de kapsıyor. Buna göre elektrik üretimi için madencilik yapılan sahaların zeytinliklere denk gelmesi durumunda bakanlık izni ile madencilik yapılabilecek. Mevcut düzenleme, zeytinlik tapusu olan ya da fiilen zeytinlik olan alanlarda madenciliği yasaklıyordu. 

Limanların işletme süreleri 49 yıla uzatılıyor 

Teklifle Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Devlet Demiryollarına ait limanların işletme sürelerinde de düzenlemeye gidiliyor. Bu limanların işletme süreleri 49 yıla kadar uzatılabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1997767/ekonomiye-iliskin-torba-kanun-teklifi-mecliste
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.