TBMM'de bütçe maratonu başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere başlandı. Meclis'te sunum gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ekonomisine ilişkin mesajlar verdi.
Onur Çetinkaya
|
05 Aralık 2022, Pazartesi - 13:20
TBMM'de bütçe maratonu başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2023 bütçe maratonu başladı. Genel Kurulunda parti genel başkanları da yerlerini aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bütçe görüşmelerinde sunum gerçekleştirdi.  Ekonomi ve yatırıma yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

"Yatırım ve istihdam hedefli bir bütçe hazırladık"

Doğu ile Batı arasında köprü olmakla kalmayıp kendi doğal gazını, enerjisini çıkaran bir bütçe hazırlandığını ifade eden Oktay, yatırım ve istihdamın altını çizdi. 

Fuat Oktay, "Bütçemiz girişimci ve yatırımcıyı teşvik edecek,Tüm dünyanın gıpta ile izlediği Kızılelma'nın, TCG-Anadolu'nun, TÜRKSAT 6A'nın bütçesidir. Turizmde rekorlara koşan bir bütçedir. 2023 bütçesi kadının statüsünü yükseltecek, tarımda yeni rekorları ve daha pek çok yeni gelişmeyi içerecek bütçedir. Yeni diriliş destanları yazmaya devam edeceğiz." dedi.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "ABD Merkez Bankası Başkanı, faiz artırımında yavaşlamanın bu ay içerisinde başlayabileceğini açıklamıştır. Olası bir durgunluğu dizginlemeye yönelik benzer politikaların 2023 yılında yaygınlaşması beklenmektedir. Bununla birlikte, petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki gerilemenin etkisi başta olmak üzere öncü veriler, küresel enflasyon görünümünde iyileşmeye işaret etmektedir. Talepteki zayıflamanın da önümüzdeki dönemde küresel enflasyonu düşürücü etkisinin olacağı değerlendirilmektedir.

Küresel risklerin başında Avrupa'daki enerji krizi var. Küresel finansal krizden sıyrılarak büyüyen Türkiye ekonomisi büyüyerek olumlu yönde ayrışmayı bilmiştir. Ülkemiz 11,4 büyüyerek son 50 yılın en büyük büyüme hızını yakalamıştır." şeklinde konuştu.

"Türkiye olumlu ayrışmayı başardı"

Küresel finansal krizden itibaren kesintisiz büyümeyi başaran Türkiye ekonomisinin, 2020 yılının ikinci yarısından itibaren alınan etkili önlemler sayesinde birçok ülkenin keskin daralma yaşadığı salgın döneminde de büyüyerek olumlu yönde ayrışmayı başardığına işaret eden Oktay, 2022 yılının ilk dokuz ayında yüzde 6,2 oranında büyüyen Türkiye ekonomisinin, harcamalar yönüyle değerlendirildiğinde orta vadeli program hedefleriyle uyumlu hareket ettiğini, güçlü konumunu korumayı başardığını dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1986764/tbmmde-butce-maratonu-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.