Hükümetin asgari ücret teklifine ilişkin yeni iddia

Gazeteci Mehmet Kaya, hükümetin asgari ücret teklifini 8 bin lira olarak sunacağını yazdı. Kaya "İşçilerin tatmin edilmesi 'siyasi bir zorunluluk' olarak yorumlanıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2022, Salı - 09:11
Hükümetin asgari ücret teklifine ilişkin yeni iddia

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı bu hafta içi gerçekleştirilecek. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren toplantıdan çıkacak sonuç ise merakla bekleniyor.

Ekonomim gazetesinden Mehmet Kaya'nın haberine göre artan enflasyon ve ekonomik zorluklar nedeniyle  hükümet ve işçi tarafında ücreti “yukarıya doğru ilerletme” motivasyonu oluştu.

" 8 bin TL teklifle masaya oturacak" 

Asgari ücret görüşmelerinde bu sene teknik çalışmaların pek önem taşımadığını belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"2023’ün seçimli ve zor ekonomik koşullu gündeminde, mevcut alım gücündeki aşınma da dikkate alındığında işçilerin tatmin edilmesi 'siyasi bir zorunluluk' olarak yorumlanıyor. İşçi tarafı da bu gündemi gözlediğini açıkça ortaya koydu. 'Sırtımızda yumurta küfesi yok, içimize sinmeyen bir rakama imza atmayız' diyen TÜRK-İŞ’in komisyondaki heyetinin başkanı Pevrul Kavlak, 'Üçlü mutabakat sağlanmazsa imza atmayacağız, niye atmadığımızı da çıkacağız, kamuoyuna basına medyaya açıklayacağız' sözleriyle siyasi gündeme işaret etti. Pazarlık masasında ise TÜRK-İŞ Başkanı’nın yanlış anlaşılan açlık sınırına yönelik değerlendirmesine rağmen, hükümet kanadının 8 bin TL’nin üzerinde bir ilk teklifle masaya oturacağı tahmin ediliyor. Bunda, TÜİK’in yapacağı hesaplama ana rollerden birini oynayacak." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1999699/hukumetin-asgari-ucret-teklifine-iliskin-yeni-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.