Mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmayanlar araç kullanamayacak

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor. Belgesi olmayan valeler ise araç kullanamayacak.
Onur Çetinkaya
|
19 Aralık 2022, Pazartesi - 12:25
Mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmayanlar araç kullanamayacak

Resmi Gazete'de 25 Aralık 2020'de yayımlanan, yürürlüğe ise 1 Temmuz 2021'de giren "İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik" ile valelere Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun  hazırladığı mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi.

Yayımlanan yönetmelik ile birlikte mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan valelerin yeni yıl ile birlikte çalıştırılmayacağı açıklandı. MYK verileri doğrultusunda da 2022 yılı itibariyle; 2 bin 410 vale görevlisinin de yeterlilik belgesi alabilmek adına yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına sınav başvurusunda bulundu.

Vatandaşların bu şartları karşılamaları durumunda ise 2 bin 410 başvurudan 2 bin 21 kişi belgeyi almaya hak kazandı.

Gerekli şartlar

Bireylerin MYK tarafından sağlanan Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olabilmeleri adına kurum ya da kurum tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yeterlilik sınavına giriş şartlarını karşılamaları gerekmekte.

Yeni yıl sonrasında uygulamaya resmen girecek olan bu düzenleme ile birlikte düzenlemeye aykırı çalışan ve hareket edenler ile ilgili mevzuat hükümlerinin saklı kalması kaydı ile Kabahatler Kanunu uyarınca idari yaptırım uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2011189/mesleki-yeterlilik-belgesi-sahibi-olmayanlar-arac-kullanamayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.